© 2024 WSIU Public Broadcasting
WSIU Public Broadcasting
Member-Supported Public Media from Southern Illinois University
Play Live Radio
Next Up:
0:00
0:00
0:00 0:00
Available On Air Stations

U-S Rep. Shimkus Says Litigation May End Gridlock in Springfield

By IL Radio Network

Springfield, IL – LAWMAKERS ARE BEING ORDERED BACK TO SPRINGFIELD NEXT WEEK FOR A TWO-DAY SPECIAL SESSION AIMED AT BRINGING MORE MONEY INTO STATE COFFERS. BUT MANY PEOPLE EXPECT THE SAME OLD BICKERING TO CONTINUE, WITH NO SOLUTION TO A BUDGET DEFICIT.

FOR EXAMPLE, SOUTHERN ILLINOIS CONGRESSMAN JOHN SHIMKUS THINKS THE GRIDLOCK MAY BE BROKEN ONLY WITH A LAWSUIT BY LAWMAKERS OR THE ATTORNEY GENERAL THAT CHALLENGES THE GOVERNOR'S AUTHORITY TO SPEND MONEY WITHOUT LAWMAKERS' APPROVAL.

SUCH A SUIT COULD APPLY TO GOVERNMENT OPERATING WITHOUT A BUDGET STARTING JULY 1ST, OR TO BLAGOJEVICH ORDERING AN EXPANSION OF MEDICAID PROGRAMS WITHOUT THE O-K FROM LAWMAKERS.

THE GOVERNOR WANTS LAWMAKERS TO PASS EXPANDED GAMBLING AND SPECIAL FUND SWEEPS TO FIX WHAT HE CALLS A MORE THAN TWO BILLION DOLLAR GAP IN THE BUDGET.

As a WSIU donor, you don’t simply watch or listen to public media programs, you are a partner. By making a gift, you help WSIU produce, purchase, and broadcast programs you care about and enjoy – every day of the year.